Mobiel kotteren

Voor het kotteren van álle machines, zowel in het grondverzet als in de bouw, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij u op locatie!

Mobiel kotteren Reparatie en onderhoud

Mobiel kotteren

In een machine zitten erg veel draaiende verbindingen die vaak ook nog eens in contact staan met zand, grond of andere schurende materialen.  Er ontstaat speling en dit kan problemen veroorzaken bij het functioneren van de machine. Goed smeren is het halve werk, maar slijtage is op den duur helaas onvermijdelijk.  Zit er speling op gaten, of zijn de gaten uit gelubberd dan is er vaak nog maar 1 oplossing; oplassen en vervolgens kotteren. Hierbij wordt het gat automatisch vol gelast en vervolgens uitgedraaid, gekotterd, naar de gewenste diameter.  Tevens is het ook mogelijk om versleten gaten overmaats te kotteren en op maat gemaakte bussen in te persen. De versleten assen en/of pennen worden vernieuwd.  Dit kan bij u op locatie of bij ons  in de werkplaats.

Mogelijkheden

U kunt bij ons uw machine laten kotteren vanaf 35 mm tot ± 400 mm. We hebben de beschikking over meerdere machines, met verschillende as-maten zoals 30 mm, 40 mm en 50 mm. Kotteren wordt uitgevoerd bij alle grondverzetmachines zoals  shovels, mini-shovels, kraan, rups, mobiele kranen maar ook bij machines in de bouw.

Specialisatie

Bij van Gemert mechanisatie zijn de medewerkers gespecialiseerd in het kotteren van machines met versleten bevestigingspunten. Deze worden precies op de juiste maat uitgedraaid naar de gewenste grootte.

Voordelen (mobiel) kotteren

  • Het te repareren gat kan ter plaatse in uw eigen werkplaats gemaakt worden, dus met maximale tijdwinst.
  • Door te kotteren kunnen gaten weer op de originele maatvoering terug worden gebracht, op een honderdste nauwkeurig
  • Na de revisie kan een originele pen, lager of bus gemonteerd worden
  • Het gehele onderdeel hoeft niet vervangen te worden. Dit bespaart kosten aan de machine voor hetzelfde resultaat.
  • De machine blijft in originele staat
  • Men reviseert in 1 opspanning, zoals bijvoorbeeld belangrijk is bij het scharnierpunt van een shovelbak. (meerdere gaten in lijn)

Bent u geïnteresseerd? Maak een afspraak.

Afspraak maken
Terug naar boven